500gm daging ⇦dipotong kecik
3 Sudu makan kicap manks
3 Biji bwg merah⇦ditumbuk
2 Ulas bwg putih⇦ditumbuk
3 biji cili merah⇦ditumbuk
2 batang kulit kayu manis
Sedikit air
Minyak utk menumis
Garam secukup rasa
3 Sudu makan kicap manks
3 Biji bwg merah⇦ditumbuk
2 Ulas bwg putih⇦ditumbuk
3 biji cili merah⇦ditumbuk
2 batang kulit kayu manis
Sedikit air
Minyak utk menumis
Garam secukup rasa
Cara Membuat :
1-Panaskan minyak dan tumis bwg merah,bwg putih dan cili merah hingga naik baunya.
2-Masukkan daging,kulit kayu manis dan biar masak hingga empuk
3-Tambahkan kicap manis dan perasakan dgn sedikit garam
4-Biar masak sehingga sebati dan sedia dihidangkan
No comments:
Post a Comment
comment.comment.comment