CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 7 February 2016

PETUA Putihkan Gigi

Morning smua,,just nk share 1 lgi secret  utk senyuman menawan..haha,harini nk kongsi pasal 'gigi' plak..penah x korang terpikir artis2 or sape2 bila senyum dri jauh dh nmpk giginye putih melepak tanpa sedikit pn kotoran..mesti korang pikir dorang laburkn duit byk utk 1 treatment nk putihkn gigi kn..and yes!!of course mmg mahal..1 treatment lebih kurang rm80-150 utk 1 sesi treatment..tu pun leh bertahan hanya utk 1 bulan,hurmm,mybe..tapi korang larat ke 2-3 bulan nk buat treatment tu??hehe..mesti la xnk kn.. buat treatment kt klinik semata2 nk putihkn gigi mmg bazir..
So,harini sesape yg belum mandi tu,ape kata try buat treatment sdiri kt umah..hanya serendah rm1.50 mybe..depend pada kedai yg jual la kn..ok,firstly..sediakan:

1.sediakan 1 sudu soda bikarbonat
2. Lemon or limau nipis..(boleh guna limau nipis jer)

Cara penyediaan:
Ambk 1 sudu soda bikarbonat,1 hiris limau nipis(perah limau nipis tu-tgu air limau nipis tu sebati ngan soda,then korang kosok la gigi korang 2-3 minit) then,siapp..
Selamat mencuba..
P/s: bole buat 2 hari sekali utk kesan efektif..utk gusi yg jns sensitif leh try 2x sminggu..


No comments:

Post a Comment

comment.comment.comment