Ingredients:-
1-kobis bulat
2-ikan bilis
3-stok ayam (KNORR)
4-bawang putih
5-bawang merah (besar)
6-sup bunjut/ rempah ratus utk sup ayam
7-garam
8-halia
9-ayam (potong kecil2)
10-cili padi
11-daun saderi (parsley)
sos kicap pedas
1-tumbuk bawang putih dan cili padi
2-masukkan garam dan kicap
3-gaul
bubur
1-basuh beras dan letak air banyak
2-masukkan sekali stok ayam (1 kiub) dgn halia(besar ibu jari) dgn daun saderi
3-tumis bwg putih dgn bwg merah/bwg besar dan cili padi
4-masukkan ayam yg dipotong kecil2.
5-masukkan kiub KNORR sedikit
6-masukkan kobis bulat
7-pastu masukkan ke dalam periuk nasi tadi.
goreng ikan bilis and makan dgn bubur..umphh!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Terima kasih untuk resepi ni..boleh cuba.. jmput singgah ke blog saya ea.. dirawanhartawan.blogsport.com
ReplyDelete