1. bawang besar
2. bawang putih
3. halia
4. rempah kurma
5. rempah 4 sekawan
6. Daging direbus sehingga empuk
7. Minyak sapi
Beras dibasuh bersama 2 helai daun pandan
2. Saya gunakan minyak sapi
1. Masukkan ke dalam periuk nasi
2. Masukkan daging yang telah direbus
3. Masukkan tomato
4. Saya tak gunakan susu cair
3. Masukkan garam dan perasa
4. Setelah sebati, tambah secawan air rebusan daging.
5. Tunggu mendidih dan masukkan beras seketika
4. Setelah sebati, tambah secawan air rebusan daging.
5. Tunggu mendidih dan masukkan beras seketika
2. Masukkan daging yang telah direbus
3. Masukkan tomato
4. Saya tak gunakan susu cair
Masukkan air rebusan daging mengikut keperluan beras. Saya hanya gunakan beras biasa jadi jumlah air saya sama banyak dengan beras.
No comments:
Post a Comment
comment.comment.comment